Preocupante sequía goleadora del Pontevedra en los últimos partidos

Leva 305 minutos sen marcar ningún gol en Liga, a pesar de dispor de varias ocasións claras nos últimos dous partidos que disputou, contra o Racing de Santander e o Palencia
David Añón láiase dunha ocasión fallada en Pasarón
photo_camera David Añón láiase dunha ocasión fallada en Pasarón

O Pontevedra vive unha das súas peores secas goleadoras desde que Luisito é o seu adestrador. O equipo de Pasarón leva 305 minutos sen marcar gol: tres partidos e un anaco doutro sen superar aos porteiros rivais.

O problema da escadra granate non é tanto de creación de oportunidades de gol como de finalización das mesmas, xa que a escadra da cidade do Lérez dispuxo de opcións nos últimos dous enfrontamentos que disputou, contra o Racing de Santander e o Palencia. Diante do cadro cántabro, o once de Luisito xerou media ducia de ocasións que non atoparon a porta inimiga, mentres que perante o Palencia, a pesar de realizar unha primeira parte moi discreta, o equipo da cidade do Lérez puido sentenciar ao contrataque no treito final do segundo tempo, no que se produciron tres ocasións de gol que puideron poñer fin á resistencia do adversario.

O último goleador do Pontevedra foi Abel Suárez, no triunfo que o once de Pasarón obtivo como local contra o Guijuelo. A diana do canario produciuse no minuto 55 de aquela cita.

Desde aquel momento ata hoxe disputáronse tres xornadas máis e en ningunha delas houbo tantos pontevedreses.

SIN BARCO. Tampouco axuda a ausencia de Mario Barco. O dianteiro de Calahorra mancouse no envite contra o Guijuelo. A bagaxe do equipo na súa ausencia é de dúas dianas en catro enfrontamentos. O fútbol granate está feito á medida para as virtudes do dianteiro de La Rioja, que é o máximo realizador do once pontevedrés con dez dianas no que vai de campionato, cifra que lle permite seguir entre os cinco mellores rematadores da Liga, a pesar de levar catro envites sen xogar.

É a segunda vez na era Luisito na que o Pontevedra permanece durante tres partidos de Liga consecutivos sen facer diana. A anterior foi no treito inicial da pasada campaña, entre a cuarta e a sexta xornada. Daquela, o Pontevedra perdera a domicilio contra o Lealtad (1-0), empatara (0-0) contra o Compostela e perdera na Malata perante o Racing de Ferrol (1-0).